Lähtövalmisteluja



Ei enään kuin muutama hauska päivä ennenkuin tämä tyttö suuntaa täältä Itä-Suomen helmestä, kohti Helsinkiä junalla ja sieltä sitten yhdessä siskon kanssa Frankfurtin kautta Italiaan. :) Onneksi sisko lähtee muutamaksi päiväksi viettää hiihtolomaa mun seuraksi nii ei ihan yksin tartte aloittaa uudessa maassa. Lennetään tosiaan Frankfurtiin ekaksi, josta sit jatketaan Venetsiaan ja sieltä sitten bussilla Padovaan.  Tehtävää  ja kiirettä kyllä pitää ennen lähtöä. Pro gradu- tutkielman jättäminen kommentoitavaksi ja kaupan päälle vielä kaksi tenttiä sekä kaikenlaista muuta säädettävää, kuten matkajärjestelyjä, pyykkäämistä ja pakkaamista. Lisäksi pitäis saada loputki kamppeet omasta kämpästä kasaan ja varastoon, sillä tää kämppä ei mua täällä enää odota 5 kk päästä.. ainakaan nällä näkymin. :)


On ollut tarkoitus tässä vähän opiskella pikku hiljaa italiaaki, mut alkuinnostuksen jälkeen opiskelu on kyll jäänyt kaiken kiiren jalkoihin. Päivittäin kuitenkin pyrin kuuntelee italian kielistä musiikkia, nii ehkä se vähän kehittää tota mun kielikorvaa.. No eiköhän siellä tuu opittua sitten italiaa toivottavasti. Osaan kyll jo lähemmäs 400 sanaa, mut eihän niillä lauseita muodosteta. Mut voin sit osoitella ja elehtiä. Osaan myös esitellä vähän itteeni (jokainen ottaa tuon miten haluaa xD) , mut siihen se sitten mun italian kielen taidot jääki. Mut aikanaan oon oppinut jo muutamia kirosanoja italiaksi, joten eiköhän tää tästä. Lisäksi oon tietoinen, et mitä sanoja kannattaa välttää, eli ollaanhan sinänsä jo vahvoilla. :)

Meinaa kyllä jännittää aikalailla tää muuttaminen ulkomaille. En oo koskaan yksin matkustanut, saati oleskellut sellaisessa paikassa jossa ei oo perhettä tai ystäviä ajomatkan päässä. Välillä onkin niitä hetkiä kun painaa stressi päälle ja jännittää, että en varmana oo menossa.. Ja toisinaan on sellaisia hetkiä että en jaksaisi oottaa. Se on niin helppoa ja turvallista pysyä niissä samoissa ympyröissä kuten aina ennenkin, varsinkin kun tykkään niiin olla ihan vaan kotona. Mut kuitenkin, kyll yksi suurin syy, miksi ulkomaille lähden nii on päästä kehittämään itteä vähän itsevarmempaa suuntaan sekä saada sellaista kokemusta, että asiat ei oo niin justiinsa. Jos joskus kysytään tulevaisuudessa jossain työhaastattelussa tms. tutustumisleikissä et mikä on ollut rohkein tekoni, nii nyttenpä osaan kyll semmosen sanoa. Tietenkin haluan kehittää myös maailmalla omaa englannin kielen taitoa ja siinä sivussa toivottavasti myös ranskaa ja italiaa! Paljon on siis tavoitteita tulevalle reissulle :P  Oon saanut kuulla myös paljon kehotuksia siihen, että yhtenä tavoitteena vois olla se et rakastun viinitilalliseen mieheen.. no katotaan sit heinäkuussa, mitä tapahtu ;D


Ikävä kyll tullee kaikkia lähimmäisiä ja mun omia rakkaita valkoisia karvapalloja <3

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Torinon reissu

Sei la mia città

La vita è molto bene.