La vita è molto bene.


Tosiaan edelleenkin täällä Italiassa sujuu vallan mainiosti, kohta kuukausi takana. Edelleen en oo jaksanut erityisemmin orientoitua siihen, miten moodlealustat yms. toimivat, mistä löydän tenttiaikataulut sekä siihen, että pitäisi ottaa yhteyttä professoriin, johtuen siitä että en aio osallistua ollenkaan erään kurssin luennoille, vaan ainoastaan tenttiä kyseisen luentosarjan. Mutta oon päättänyt näihin kaikkiin orientoitua pääsiäisenä, sillä silloin ainakin on aikaa. :) 

Tänään kuitenkin päätin ryhdistäytyä ja osallistua Musiikin psykologian kurssin luennoille ensimmäistä kertaa. Ensimmäiset kyseisen kurssin luennot jäivät minulta välistä sen takia, että kaikki tervetuliaisviikon aktiviteetit oli samaan aikaan ja toisilla kerroilla olen vain nukkunut onneni ohi. Well, I choose.. poorly. Ois pitänyt tapani mukaan jäädä sänkyyn, sillä a) professori oli 40 minuuttia myössä b) hänen puhetapansa oli niin töksähtävää ja luento aihe oli tylsä ja huonosti jäseneltyä, joten aika pian huomasin että yritin epätoivoisesti olematta nukahtamatta.. 

Eilen koko yliopistolla oli vapaapäivä kevään kunniaksi, joten päätimme lähteä Spritz-tyttöryhmän kanssa tutustumaan Bassano del Grappaan, eli pieneen kylään lähellä "esiAlppeja". Ehdottomasti tutustumisen arvoinen kylä Italiassa, jos joskus satutte Veneton aluella pyörimään. Kyseinen kylä on noin tunnin junamatkan päästä Padovasta ja on tunnettu mm. kuuluisasta puisesta sillastaan sekä tietenkin.. Grappa-viinan synnyinkotina.  Koska oli maanantai, kylässä oli hyvin rauhallista ja aluksi oli varsin aurinkoista ja lämmintä. Kuljeskeltiin ympäri kylää ja joen vartta sekä nautittiin vähän brushettaa ja viiniä sekä tietenkin maistettiin myös grappaa. 

Bassano del Grappa & Bridge of Alpine. http://www.nardini.it/wp/wp-content/uploads/2014/11/NardiniHeritage_IValori1.jpg





Brushettaa (prosciutto, gorgonzola ja villitatteja). 2 euron punkku. 

Maisemat Alppien sillalta. 


aivan ihana patsas <3

Bassanon kuuluisa kellotorni.


Bassanostaki löydettävissä streetartia ;) 



No, jos palataan vielä viikonloppuun, niin vietin viikonloppuna synttäreitä. Saman tyttöporukan kanssa ensin tehtiin lauantaina kana-tikka masalaa, syötiin vähän juustoja ja nautittiin pääsiäiskakkua (mikä täällä on tosi isojuttu sitten pääsiäisenä).. tietenkin nautittiin myös viiniä ja tarjosin 2 euron kuoharia.. mikä tosin oli järisyttävän hyvää sen hintaiseksi! Tämän jälkeen matkattiin Piazza dei Signorille, koska halusin siellä olla juhlistamassa synttäreitä puolen yön aikaa, kun Piazzan kello soi. Tytöt olivat sinnekkin järjestäneet tapahtumaa, sillä pääsin puhaltamaan kynttilän, nauttimaan limoncelloa ja spritziä sekä tottakai kuulemaan paljon onnea vaan- laulua. <3 Seuraavana päivänä nähtiin sitten Prato della Valleylla eräänlaisen piknikin merkeissä, jossa vieläki sain lahoja, varsinaisena synttäripäivänä. On kyllä nyt hemmoteltu olo ;) 

mun synttärikynttilä ;)
Edellisellä viikolla tullut taas siis tutustuttua Padovaan, monestakin näkökulmasta tarkasteltuna. Harmi vaan että välillä on ollut niin kiire, ettei oo kerennyt kuvia oikein ottaa. Mut oon päättänyt että vaikka pääsiäisenä voisi lähteä kuljeskelee omassa rauhassa otteleen kuvia, sillä aivan älyttömästi on kauniita erilaisia katutaideteoksia ja tietenkin kauniita puistoja ja nähtävyyksiä. :) Suunnitelmia on siis toisaalta jo pääsiäiseksi ;) Ensi viikolla lähden kaverin kanssa käymään Napolissa ja Pompeiissa (historiafriikkinä oon aina halunnut käydä siellä!! ).. Can't wait! Allora, ci vediamo! ;) 

Streetart, Padova. 


4 euroa, järettömän hyvää ja jättikokoista toastia ! @capatoast

Tietenkin italialaista jäätelöä on tullut maistettua! Ja tilasin ihan ite kaiken italiaksi ;) 

Cappucinoa italialaiseen tapaan, ennen klo 11. 





Kommentit

  1. Ehkä sä oot ollu entisessä elämäss italilainen... :D
    T. Isosisko

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Torinon reissu

Sei la mia città