Ciao ragazzi! Ekan viikon kuulumisia

No niin, sitä ollaan oltu Italian maalla jo vähän reilu viikko. Voitte kuvitella vaan, miten paljon asioita on saanut yhteen viikkoon mahtumaan. On ollut kyllä sen verran kiire kaikkien menojen kanssa, että en oo ees kuulumisia hirveesti kerennyt päivitellä oikeastaan minkään väylän kautta kavereille tai perheelle. 

Mutta niin, aloitetaanpa saapumisesta Italiaan. Oon kyllä niin tyytyväinen siihen, että rakas siskoni lähti kanssani tänne, sillä alku ei ollut mitenkään ruusuilla tanssimista. Ihmiset nimittäin olivat tosi töykeitä meitä kohtaan, kun emme puhuneet italiaa. Itse sain myös kokea rasistista katseita ja kohtelua, koska olen niin vaalea verrattuna muihin. Miehet tietenkin kommentoivat paljonkin erilaista ulkomuotoa ja saan kuulla vähän välilä "complimenti", "bella" yms. myös sellaista mitä ei kehtaa ehkä tänne kirjoitella. Osa naisista taas kohtelee kuin haisevaa villasukkaa.. Lisäksi sää oli erittäin huono pari ekaa päivää täällä, joten oli vähän semmoinen olo että mitäköhän tästä tulee. 

Venetsia, Grand canal

Venetsia

Padova, haluun onaksi tämmösen!

Padova on täynnä tälläisiä kaariholvia.


En muista nyt et mikä piazza, mut täällä myydään joka päivä hedelmiä. Padova

Piazza dei Signori. Päivisin marketteja, iltaisin baareja.

St. Antonion basilica

Venetsiaa!

Ja tietenkin.. Spritziä!


Viikonloppuna siis Suskin kanssa kierreltiin vähän Padovaa ja käytiin Venetsiassa. Viikonlopun aikana tuli käveltyä tosi paljon, erityisesti Venetsiassa, sillä kyseisessä kaupungissa ei ole mahdollista kulkea juurikaan autolla ja hyvä niin, sillä silloin menettäisi suurimman osan Venetsian kauneudesta. Oli ihana vaan kulkea pikkukujilla ja katsella. Yhdessä päivässä Venetsiaa ei kerkeä tosiaan kokea, mutta nyt ainakin on saanut jonkinlaisen tuntuman kaupungista. :) Täytyy kyllä sanoa, että nyt kun Padova on alkanut pikkuhiljaa tulemaan tutummaksi, olen löytänyt niin paljon hyviä asioita kyseisestä kaupungista. Rakennukset ovat kauniita, roskia ei ole juuri missään ja ihmiset kulkee pääosin pyörillä. Lisäksi Padova on varsinainen Fashion- kaupunki. Ihmiset kulkevat tosi tyylikkäinä ja erilaisia kenkä- ja vaatekauppoja löytyy jokaisen hintahaarukkaan, sillä täältä löytyy usean huippusuunnittelijan liikkeitä, kuten Prada, Louis Vuitton,  Tommy Hilfiger, mutta löytyy myös ihan perus ketjuliikkeitä, kuten Zaraa, Pull and Bearia, Stradivarius ja H&M. Täällä on myös jopa kaksi KIKOa ja kaksi SEPHORAA, joten rahankulutus on taattu. 

Maanantai lähti käyntiin virallisilla asioilla. Tapasin oman Erasmus Buddyn, joka kuljetti minua ja muutamaa muuta eri toimistoissa ja pankissa hoitamassa virallisia asioita. Italialaiset rakastavat byrokratiaa, joten ensi maanantaina minua odottaa vielä aika the International Officessa, jonka jälkeen olen virallisesti yliopistonopiskelija. Koko viikko on ollut itseasiassa yhtä juhlintaa, sillä ESN Padova on järjestänyt jokapäivä jonkinlaista häppeninkiä iltaisin. Yleensä kaikki ohjelma kietoutuu jotenkin Padovan nimikkojuoman ympärille, eli (Aperol) Spritzin. Kyseinen juoma on baarissa yleensä 1-3 euroa.  Minullakin on tällä hetkellä whats upissa kaksi eri Spritz ryhmää, jonka kanssa suunnitellaan erilaisia reissuja ja häppeninkejä. Tänään olimme suunnitelleet lähtevämme tutustumaan Veronaan toisen Spritz porukan kanssa, mutta päätin jäädä kyseiseltä reissulta pois, sillä koin että minun on tärkeämpi tutustua Padovaan ensin, sillä olen edelleen täällä aika hukassa, sillä aivan kuten Venetsia,  Padova on vanha kaupunki ja täynnä pieniä, mutkaisia katuja. Tämä päätös syntyi siitä syystä, että eilinen ESN turistikierros Padovassa peruttiin kovan sateen vuoksi ja siirrettiin tälle päivälle. Jos näin ei olisi tapahtunut, luultavasti matkaisin parhaillaan Veronaan.. mutta tätä se elämä on :) 

Kun verrataan Italian kulttuuria esimerkisi suomalaiseen kulttuuriin, voi ensinnäkin todeta, että italialaiset eivät paljoa stressaa. Lisäksi on olemassa ns. "Italian time", mikä tarkoittaa sitä, että vaikka esimerkiksi ESN tapahtumat on ilmoitettu alkavan tiettyyn aikaan, ne eivät koskaan ala siihen aikaan. Minut tuntien tää on siis hyvä juttu. Yliopiston rehtori puhui myös puhessaan tervetuliaispäivässä tästä italialaisten tavasta ajatella elämästä. Minusta se oli hyvin sanottu, että vaikka italialaiset rakastavat byrokratiaa ja sääntöjä, asenne kuitenkin on, kuten ehkä kaikki on huomannut tai kuullut italialaisesta liikenteestä, että ei se haittaa jos vähän niissä säännöistä joustaa. Tai kuten rehtori sanoi: "if just a little bit".

Myös tervetuliaispäivä yliopistossa kuvastaa hyvin italialaista tapaa ajatella elämästä, sillä ensinnäkin rehtori oli 20 minuttia myöhässä tapahtumasta. Kun hän saapui paikalle hän pahoitteli ja sanoi että oli arvioinnut väärin aikaa, sillä oli ollut salilla. No, kaikkien puheiden jälkeen, meille oli tarjolla spritziä (again) ja kuoharia sekä erilaisia ihania suolaisia pikkupurtavia. Tämmöinen ei ikinä tulisi kuullonkaan Suomessa, sillä vastaavanlaisen tapahtuman jälkeen tarjolla olisi maksimissaan pullakahvit. Tervetuliaispäivä oli sinäänsä myös mukava, että pääsimme tutustumaan maailman vanhimpaan kasvitieteellisen puutarhaan. Kierros oli kyllä todella nopea, mitä kyllä pahoiteltiin, mutta onneksi omalla opiskelijakortilla, voi käydä kyseisessä puistossa milloin vain itse haluaa ilmaiseksi. 

Tervetuliaispäivä oli sinäänsä myös mukava tapahtuma, sillä nyt paljon enemmän ymmärrystä siitä, että miten vakuuttava yliopisto tämä on, erityisesti historiallisesta näkökulmasta katsottuna. Lisäksi kuulin paljon erilaisia faktoja Padovasta. Erityisesti jäi mieleen se, että on sellainen taru, että kun sinkkunainen vierailee St. Antonin basilikassa ja sytyttää kynttilän pyhälle Antonille, rakkaus tulee löytämään sinut nopeammin kuin voit vaan kuvitella. Joten, ehkä tänään Padova tourilla, saatan käydä kyseisen kynttilän sytyttämässä. ;D 

PS. Koska olen omaksumassa la dolce vitaa, en jaksa stressailla siitä, että tekstissä on puhekieltä ja kirjoitettua kieltä sekaisin, kielioppivirheitä jne. Sitä ku puhuu englantia lähes 24/7, se pakostakin näkyy sitten suomea kirjoittaessa :P  Sori myös että kuvat on vähän huonoja (en oo kerennyt rauhassa ottaa) ja että ne on tuolla keskellä tekstiä. :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Torinon reissu

Sei la mia città

La vita è molto bene.