Non voglio partire = En halua lähteä

Ciao ragazzi! 


Mitäs kaikkea onkaan tapahtunut viime päivitysten jälkeen. No vaikkapa ja mitä. Palatakseni viime päivitykseen niin, ESN boatparty oli aivan mahtava. Aivan upee keli ja päästiiin tosiaan kokemaan Veneziaa mereltä päin.  Enkä tiputtanut puhelinta mereen, joten oli kaikinpuolin onnistunut reissu. Oli kyll aivan ihanaa!  

No mitäs muuta. Pyörähdin viikonlopun viettämässä Suomessa kavereiden häissä Lahdessa sekä pääsin hengailemaan ihanassa ja aurinkoisessa seurassa myös Hyvinkäällä että meidän mökillä Viitasaarella. Lisäksi näin omat valkoiset rakkaat karvapallot, joten viikonloppu kyll meni nopeeta. Mut toisaalta, musta oli taas aivan ihanaa päästä takasi Italiaan ja Padovaan. Mun sydän kyllä jää tänne kun lähden. Oonkin jo suunnitellut että kyllä kerran vuoteen pitäis Italiaan päästä käymään tulevaisuudessa, tai sit vaikka aina opettajan kesälomalla vuokrais muutamaksi viikoksi tai yhdeksi kuukaudeksi talon jostai päin Italiaa.. Suunnitelmia, suunnitelmia.

Sydän ei ole jäänyt Italiaan erityisesti kenenkään miehen takia, vaikka onhan täällä silmän ruokaa, vaan erityisesti koska pidän jotenkin italialaisesta ajatusmaailmasta, ilmastosta ja maisemista..(jokainen ajatelkoon tän miten haluaa :D ).  Sekä tietenkin ruuasta ja kielestä. Minullahan ei ole enää omaa italiaanoa, mutta nyt noudatan mummon ohjeita, jotka mulle antoi ennen kuin lähdin Italiaan: 

"Sitä sitten pittää olla romanssia, mielellään useamman miehen kanssa! " 

Mummo ainakin ilahtuu, kun saa tän kuulla, että neuvosta olen ottanut vaariin. (Onpa muuten kumma sanonta). 

Eli siis parisuhderintamalla on tapahtunut muutoksia. Opiskelurintamalla on myös tapahtunut muutoksia, sillä tentit ovat nyt ohitse. Ensimmäisen tentin jopa pääsin läpi! Yhden feilasin ja tänään oli itseasiassa yhden kurssin tentti. Jos tätä en pääse läpi, niin pitää tulla syyskuussa yrittää :D. Italian kurssi meni hyvillä arvosanoilla läpi, mistä oon kyllä erittäin tyytyväinen, sillä italian kielen oppiminen on ollut se mun suurin tavoite näin opiskelurintamalla. Ja niin, näille mun opiskelijakollegoille, jotka mahdollisesti lukevat blogia, myönnän että en erityisen hyvin lukenut tenttiin, jonka feilasin, mutta vaikka olisinkin lukenut vaikka kuinka hyvin, tuskin olisin pääsyt läpi, sillä tenttikysymykset oli sellaisia, että piti osata ulkoa piirtää eri tutkimus artikkeleissa näytettyjä pylväsdiagrammeja tai että suoraa oli jostain diasta tekstiä, ja piti osata täydentää mikä sana puuttuu välistä. Eli ei mitenkään testannut, oonko handlannut asian, vaan muistia. Ja kun Suomessa kuitenkin ollaan tottuttu siihen, että tenttikysymykset muodostetaan sillä perusteella, että osaat muodostaa kokonaisvaltaisen vastauksen, niin enhän mä olisi lukenut kyseiseen tenttiin kuitenkaan sillä muodolla, että osaisin jokaisen lauseen ulkoa.. tai diagrammeja. Ihan naurettavaa :D 

No mitäs tässä vähäisellä ajallani aion vielä tehdä. No ainakin huomenna suunnittelin lähteväni rannalle ja illalla sitten bailaamaan vähän kamujen kanssa. Viikonlopulla lähden ihan itekseni Firenzeen 4 yöksi sekamajoitukseen hostelliin. En tosin, oo koko ajan Firenzessä, vaan käyn lauantaina Sienassa, sillä siellä järjestetään kuuluisa hevosratsastustapahtuma Palio di Siena. (Googlatkaa jos kiinnostaa ;) )

Oon siitä asti, kun about 10 vuotta sitten kävin viimeksi Sienassa, halunnut päästä kyseiseen tapahtumaan ja nyt mulla on siihen mahdollisuus, joten tottakai sen käytän hyödykseni! Lisäksi aattelin Firenzen oheella käydä Perurgiassa samalla reissulla ja sit ehkä jossain muualla Toscanassa. Kattoo, mihin aikaa riittää kun pääsee Firenzeen. :) 

Ens viikolla sitten ainakin uudestaan Veronaan ja aion samalla reissulla pistäytyä Gardajärveä katselemassa. Ehkä jotai muita pikkureissuja lähikaupunkeihin. Lisäksi pitäis tehdä kunnon turistipäivä myös Padovassa, sillä monia keskeisiä vierailukohteita on vieläki näkemättä :D Tuntuu vaan, että aika loppuu kesken.. ja haluais vaan vielä täällä Padovassakin olella.. 

Mutta tosiaan, en oo oikein osannut päättää että milloin sitä tulisin. Olis kiva keretä ilosaarirockii, mutta niiiin rakastan Italiassa oloa. Mut pitäis pikku hiljaa alkaa päättelee.. Kyllä mä ilmoittelen kun viimeisiä viedään ;) 

Ci vediamo. Nyt työhakemusen kirjoittelua ja sitten taas ulos auringosta nauttimaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Torinon reissu

Sei la mia città

La vita è molto bene.