Stressiä pukkaa, la dolce vita hetkellisesti katkolla ?




La dolce vita Italiassa on tulossa pian päätökseen, mikä luonnollisesti aiheuttaa stressiä. Joka viikko on jokin tentti... ja sit pitäis tehdä yks kirjallinen työ vielä omalle yliopistolle, hoitaa Erasmus- paperi asioita, hakea töitä ens vuodeksi.. yrittää opiskella italiaa päivittäin, mutta ennen kaikkea, käydä jossain reissussa! Vielä on niin paljon näkemättä ja kokematta Italiasta.. Täällä on kyllä sen verran nähtävää ja koettavaa, että suosiolla pitää jotakin jättää pois..  Ja alkaa tuntua, että saa nähdä että miten näissäki paikoissa kerkee käymään.. mutta sen kyllä tiiän, että vaikka en nyt täällä ollessa kerkeiskää käydä kaikkialla missä haluaisin, niin Italia ei oo onneksi lähdössä mihinkää.. kerkee sitä varmasti hyvin tulevaisuudessakin ;) 


Mut tässä on vähän listaa, missä oon suunnitellut käyväni nyt kesä- ja heinäkuun aikana: 

* Firenze, Siena & Toscana. Tätä reissua ollaan suunniteltu tekevämme yhden kaverin kanssa heinäkuun alkupuolella, jolloin Sienassa järjestetään kuuluisa hevosratsastuskilpailu (Palio di Siena). Te, jotka ootte joskus lukenut Stragavanza kirjoja, tiiätte mistä puhun! Ja teille, jotka ette oo lukenut.. suosittelen lämpimästi! Fiktiota kylläkin, mutta huippu kirjasarja!  Firenzessä luonnollisesti on paljon nähtävää ja Toscanassa ois ihan kiva käydä muuten pyörimässä.. Onhan siitä jo melkein 10 vuotta, kun viimeksi oon siellä hoodeilla pyörinyt. :D

*Pisa. Tietenkin kuuluisaa Pisan tornia pitäis käydä tuijottelemassa.. Vähän tästä puhuttiin, että voitais tää toteuttaa samalla reissulla ku pyöritään Toscanassa, mutta kattoopa :) 

* Milano. En oo edellenkää käynyt täällä muodin mekassa, mutta suunnittelin että käyn ens viikolla ja otan vähän "lomaa" tenttiin lukemisesta.. ;) 

*Gardajärvi. Täällä pitää myös ehdottomasti käydä ja ei oo edes hirveän pitkän matkan päästä Padovasta! 

*Cinque Terre. Valitettavasti en päässyt lähtee tänne viikko sitten, mutta tää on ehdottomasti mun ykköskohde!

*Torino. Torinossaki ois hauska käydä vierailemassa, mutta tällä hetkellä tää ei oo mun listan kärkipäässä, joten.. let see. :) 

* Sicilia! Ois niiin ihana päästä kunnolla rannalle makoilee ja näkee samalla kulttuuria.. Lennotkin Veneziasta on todella halpoja (halvimmillaan pääsee n. 30 eurolla). Siihen kylkee sitten joku Air Bnb tai hostelli.. aijajai. Jos tän reissun toteutan, nii tää jää kyllä sitten heinäkuun loppupuolelle. 

Tosiaan.. Rooma ei päässyt mun listalle tällä kertaa. Vaikka Rooma on ihana kaupunki, oon käynyt siellä kuitenkin aikanaan jo kaksi kertaa, joten tästä ja aikataulu syistä, joudun kyllä jättää sen pois matkasuunnitelmistani. 

Vielä ois siis paljon reissuja tekemättä, mutta en yhtää oo katunut vaikka en oo nyt vähään aikaa reissuja tehnytkää. Tärkeää on nimittäin nauttia myös Padovasta ja ihan perusarjesta Italiassa... ;) 

P.S. Huomenna meen käymään Veronassa vähän shoppailemassa ja ottamassa niitä kuvia! Lisäksi ens viikon perjantaina, sopivasti tentin jälkeen on kunnon bailuperjantai, sillä silloin on ESN Padovan Boat Party!!! Kyseinen reissu sisältää kokonaisen päivän merellä Venetsian saaristossa. Vieraillaan Buranossa, Muranossa ja Sant'Erasmossa.. 35 euroa, sisältäen siis bussimatkan Venetsiaan, päivän saaristossa, ruuan ja niin paljon juomaa ku haluaa. Nää bileet on kuulemma kaikista parhaimmat ja odotetuimmat, joten innolla minäkin ootan että minkälaiset bailut nää sitten on. Pahin pelkoni on, että tiputan puhelimen mereen... 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Torinon reissu

Sei la mia città

La vita è molto bene.