Kuulumisia Italiasta piiiiitkästä aikaa :)

Ciao ragazzi! 


Ei oo tullut pitkään aikaa yhtään päiviteltyä että mitäs mulle tänne kuuluupi, joten ihan hyvin tässä pienenä luovana taukona, pro gradun viimeistelyn ja psykologian kurssin projektin välille, vois kirjoitella kuulumisia. Täytyy kyll sanoa, että on ollut välillä mielessä että pitäis päivitellä, mut toisaalta, mun elämä on sujunut täällä varsin samaa rataa: spritzejä yms. hengailuja kavereiden kanssa, yliopistolla käymistä, italian opiskelua sekä pienten reissujen tekemistä. 

Tosin täytyy nyt myöntää, että ei oo tainut tultua tehtyä sen kummemmin reissuja nyt vähään aikaa, ei ainakaa itekseen. Bolognassa käytiin pyörähtämässä kaverini kanssa, jossa juotiin älyttömän kalliit spritzit (7 euroa) !!! Toisaalta, nautittiin spritzit keskeisellä piazzalla, duomon edustalla ja aurinko paistoi, joten suokaa se meille anteeksi. Bologna oli kyllä  mukava kaupunki ja vierailemisen arvoinen! Päästiin vielä ilmaiseksikin jonnekkin kuuluisaan taidehistorian museoon, sillä ystäväni opiskelee taidehistoriaa, mutta museon työntekijät olettivat mun olevan samaa kastia, joten itekki pääsin ilmaiseksi. :) Eli ihan hyvä reissu. Bolognassa tykkäsin siitä, että vanha ja uusi sekoittui varsin mukavasti keskenään, mutta erityisesti siitä että jos haluaa suunnata ostoksille, kaikki keskeiset ketjuliikkeiden kaupat oli selkeillä alueilla (toinen ketjuliikkeille, toinen merkkivaatteille). Esimerkiksi siis turistina ollessa helpompi suunnistaa ostoksille verrattuna Venetsiaa tai jopa Padovaan. Mutta vaikka pidinki kaupungista, oon alkanut huomaamaan että vertaan kaikkia kaupunkeja Padovaa. Oon kyllä niin rakastunut tähän kaupunkiin, sillä kuten aikaisemminkin olen kehunut: täällä on siistiä sekä täällä on hyvin kauniita rakennuksia sekä kanavia.






No Bolognan reissun jälkeen, vapun aikoja, porukat tuli täällä käymään. :) Käytiin Veronassa ja Venetsiassa yhdessä ostoskeskuksessa. Porukat oli vuokrannut auton niin oli helppo käydä autolla kyseisissä paikoissa. Vaikka isä on hyvä ajaja, meinas kyllä välillä pelottaa, sillä täällä pitää ajaa lujaa ja kaistat moottoriteillä on hyvinkin kaposet. Toisaalta, tuli ihan eri tavalla nähtyä maisemia kuin junalla kulkiessa. Vähän harmittaa, että unohdin puhelimeni kotiin kun lähdimme Veronassa käymää, joten jäi kuvat ottamatta. Tosin ensi viikolla oon suunnitellut meneväni Veronassa käymää, sillä Adele esiintyy silloin siellä. Vähän oli suunnitelmissa, että mennään muutaman kaverin kanssa ulkopuolelle nauttimaan vähän viiniä ja kuuntelemaan sulosointuja. :) No porukoiden kanssa käytiin tietenkin lähes kaikki Padovan nähtävyydet läpi, syötiin hyvin ja paljon sekä esittelin spritzien äärellä Piazza dei Signorilla, tuon mun italiaanon. Aikaisemmissa teksteissä on ehkä fiksuimmat kerennyt jo bongata tämän "italialaisen kaverin". 

Padova <3

San Antonion Basilica, Padova <3

Prato della Valle, Padova <3


No porukoiden lähdettyä, saapuikin rakas isosysterini ja hänen oma pullansa mestoille. Spritziä tuli kyllä nautittua.. ja paljon. Padovaa kateltiin, nautittiin hyvästä ruoasta, pääsivät näkee lauantai-illan suosituimman Piazzan ja mun italiaanon sekä käytiin sitten yhdessä Venetsiassa. Venetsiassa oli kyllä mukavaa ja paljon paljon vähemmän turisteja kuin viimeksi, kun siellä vierailin toisen siskoni kanssa vaihdon alkaessa! Varmaan myös osasyynä oli se, että oli maanantai.. en tiedä, mut hyvä näin. Venetsia kyllä lumoaa aina kauneudellaan.. ja vaikka oli pilvistä, oli kuitenkin jotenkin tosi kirkasta, joten yritettiin epätoivoisesti löytää mulle arskat, ku olin omat jättänyt kotiin. Kummallisesta päänmuodostani johtuen.. se oli mission impossible. Ehkä parasta Venetsian reissussa oli se, että päätettiin jäädä kattomaan vielä miltä Venetsia näyttää iltaisin.. ja täytyy sanoa, kokemuksen arvoista! Ymmärrän kyllä täysin, että kyseinen kaupunki on yksi suosituimmista häämatkakohdista. Kaikki ne valot ja tunnelma.. Niiiin romanttista <3




hahaha, paras kuva koko reissulta! ;D







No mitäs sitten on tapahtunut sen jälkeen kun vieraat oli lähtenyt. Ei oikeastaan juuri mitään kummallista. Perusarkea, kuten totesin. JA älyttömästi kouluhommaa, sillä näin tenttikauden lähestyessä, myös työmäärä lisäntyy kursseilla. Huh. Mut ehkä tää tästä. Huomenna vähän rentoutumaan Silent Partyihin Piazza dei Signorille ja yhden norjalaisen tytön synttäreille. Samalla juhlistetaan meidän kurssin projektin valmiiksi saamista. :) Firenzeen oli tarkoitus lähteä lauantaina, mutta kyllä tää työmäärä on nyt yllättänyt mut, joten pitää siirtää reissu toiselle päivälle. Sunnuntaina tosin ajattelin lähtä käymää vähän jossai lähempänä, ehkä jonnekki rannalle, sillä on luvattu lämmintä keliä. :)) 

P.S Anteeksi nopea ajatuksen juoksuni.. mutta luulenpa että mut tuntien, ootte siihen jo kerenneet tottua ;) 

Kommentit

  1. Nauran edelleen tolle kaljun äijän kuvalle. Ja "omalle pullalle" nauroin kans. :D t. Isosisko

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Torinon reissu

Sei la mia città

La vita è molto bene.