Viime reissun kuulumisia



Ciao a tutti!

Näin kesälomalla kerkeää kirjoitella blogiakin, joten tuumasta toimeen. Tässä blogitekstissä kerron vähän viime reissustani sekä minkälaisia ajatuksia ja tuntemuksia se minussa herätti.

Tosiaan, päätin lähteä pienelle reissulle, Padovaan (jälleen kerran), kun kesäloma alkoi. Päätös lähteä reissuun oli varsin extempore, sillä varasin liput samalla viikolla kun työt päättyivät ja kesäloma alkoi. Olin aiemmin jo kuopannut ajatuksen siitä, että minulla olisi varaa lähteä käymään siellä kesälomalla, mutta löytyi sen verran hyvällä hinnalla liput ja majoituksestakaan ei tarvinnut maksaa. On se hyvä, että on ystäviä ;) 

Lauantaina 3.6, sanoin työkavereille ja oppilaille hyvästit ja lähdin kodinkautta lentokentälle. Matka ei alkanut ongelmitta, sillä meinasin myöhästyä täysin lennoltani, vaikka olinkin hyvissä ajoin lentokentällä. Katsoin nimittäin vahingossa info-taulusta Malagaan lähtevän lennon porttia omakseni.. ja kuinka ollakkaan, olin toisella puolella kenttää, kun huomasin virheeni. Hirveällä juoksulla sitten oikealle portille. Huh muistan sen tunteen kun portille saavuin sinne, ja näytössä vilkkui "Viimeinen kuulutus lennolle". 

Olin Padovassa noin kymmenen aikaa paikallista aikaa, mutta olin varsin väsynyt kun pääsin perille. Täytyy sanoa, että se on hyvin kummallinen tunne nykyään, mikä tulee kun pääsee Italiaan. Aivan kuin tulisi kotia, eikä olisikaan ollut koskaan poissa. Ei yhtään sellainen tunne, kun yleensä kun lähtee reissun päälle.  Noh, minua oli Prosecot odottamassa ja viinit, kun pääsin perille. Ihana tapa oli kyllä lähteä lomalle, aion tulevaisuudessakin näin tehdä. :) 

Viikko meni Padovassa todella nopeasti. En tehnyt mitään kummempia, senkuin rentouduin, nautin auringosta ja näin tuttavia ja kavereita. Nautin hyvästä ruoasta, seurasta ja tietenkin viinistä sekä Spritzistä. Viimeisenä päivänä, kävin jälleen kerran Venetsiassa, mutta tämä kerta oli erilainen, sillä vietin päiväni paikallisen tuttavan kanssa, joka näytti Venetsiaa paikallisten silmin. Oli mukavaa kuljeskella, kun oli oma paikallinen opas, jonka avulla vältin turistilaumoissa kulkemisen ja näin sellaisia kohteita, joihin suurin osa turisteista ei löydä. Lisäksi opas oli asiantuntevakin, tekeehän hän väitöskirjaa Venetsian historiasta. 

Nyt siellä jokainen lukija on kerennyt olla, että noniin onhan sillä Karoliinalla joku italiaano siellä. Arvasin! Valitettavasti joudun tuottamaan teille pettymyksen, sillä ei, ei minulla ole, vaan ennakkoluullottamasti teen uusia tuttavuuksia ja ystävyyksiä deittisovellus Tinderin avulla. Monilla ihmisillä on tietynlainen ennakkoluulot ja käsitykset italialaisia miehiä kohtaan, mutta suurimmaksi osaksi, italialaiset miehet ovat hyvin kohteliaita, sosiaalisia ja auttavaisia, EIVÄTKÄ yritä mitään sopimatonta.  Perinteinen tapa on tavata toinen Spritzillä ja kävellä tämän jälkeen ympäri kaupunkia, jonka jälkeen toinen saatetaan ja toivotaan yhteydenpitoa. 

Niihin ihmisiin, keihin olen sitä kautta tutustunut Italiassa, eivät ole koskaan ehdottaneet mitään sopimatonta, käyttäytyneet huonosti yms. Valitettavasti Suomessa minulla on kyseisen sovelluksen käyttämisestä aivan toisenlaiset kokemukset.  Omasta mielestäni Tinder on aivan loistava väline matkaillessa, sillä parhaimmillaan tutustut mahtaviin, avuliaisiin ihmisiin, jotka näyttävät kaupunkiaan, omaa kulttuuriaan ja sen parhaita puolia.  Näin minulle kävi (jälleen kerran) viime lauantaina Venetsiassa, sillä paikallinen Umberto, vietti koko helteisen lauantai päivän minun kanssa Venetsian pienillä kujilla ja piazzoilla kulkien, näyttäen mm. miten ja missä gondoleja valmistetaan, kertoen erilaisia tarinoita paikkojen historiasta (hän on erittäin asiantunteva tässä, sillä tekee väitöskirjaa Venetsian historiasta) sekä auttoi minut päivän päätteeksi oikeaan bussiin lentokentälle.  Haluan kuitenkin korostaa, että tottakai Tinderiä käyttäessä, niin Suomessa tai Italiassa, tai missä tahansa muualla, pitää pitää järkipäässä ja tavata toinen yleisellä, julkisella paikalla. :) 

Noh. Reissu herätti minussa monenlaisia ajatuksia myös koskien haaveitani muuttaa Italiaan. Pitkin kevättä olen kerennyt jo "turtumaan"  ajatukseen Suomessa asumiseen, olisihan se kaikkein tavoin helpompaa. Kulttuuri, kieli ja käytänteet ovat minulle tuttuja. Elämässäni on paljon ihania ihmisiä. Opettajan töitä riittää. Vaikka minulle on tullutkin, laiskuudestani johtuen olo, että pitäisiköhän jäädä Suomeen, olen kuitenkin päättänyt, että yritän päästä muuttamaan Italiaan, sillä tiedän, että jos en edes yritä, tulen aina miettimään, mitä jos? Viime reissu taas vahvisti ajatustani tästä. Pidän kuitenkin järjen mukanani, sillä tiedän että Italiasta on hyvin vaikeaa löytää töitä tällä hetkellä, joten tästä syystä haen opettajan töitä myös Suomesta. Toivottavasti kuukauden päästä olisin yhtään viisaampi jo tulevaisuudestani.. Aika näyttää. :) 



Bomber. Nuorison sanastoa ja tarkoittaa playeria.

   

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Torinon reissu

Sei la mia città

Kuulumisia Italian maalta: Napoli ja Pompeii